Skip to content

Az eleje

Tegnap óta tudjuk: Hagyomány lett már a Cseppnyi Önbizalomból. És azt is tudjuk, hogy nagyszerű darabok születtek egy éjszaka leforgása alatt. Mi, akik bent vagyunk az Ibsen Házban és olvashattuk a darabokat. Természetesen a kedves olvasók is meggyőződhetnek róla, hiszen bármikor bejöhetnek, benézhetnek a próbákra. Higgyék el, érdemes.
A papírra vetett dialógusok a szemünk előtt kelnek életre, ahogy az elképzelt szereplők is megszólalnak, testet öltenek. Lássuk az első benyomásokat.

Győző és a koffertigrisek

Blogíró#1 úgy gondolta, hogy a darab címe önmagában is felébresztheti a kedves olvasó kíváncsiságát.
Szabó Attila színdarabjának szereplői: Pityer Győző, Anyámnyila (aki elsüvített, úgyhogy kimaradt a végén), Karmazsin, aki egy holdtündér, Orákulum és Farkas, no meg a koffertigrisek: Kofi, Totyó, Incér.
A csapat a délelőtt során Csató Kata rendező vezetésével ismerkedik a karakterekkel, a történettel. A hangulat?  Nos, ehhez pedig elég a koffertigrisek versikéjéből idéznem:
„…Ezért van a picike pisilő paripa
Nadrágján pici paci pisi paca-karika.”
Kép 001
Lomtalanítás

Blogíró#2 jelezte, hogy Szabó Attila író számára a Pedagógusok: Galló Istvánné szerint továbbra is sok a probléma című cikk tűnt a legígéretesebbnek. Megnyugtatásul közlöm: Kolozsi Angéla fenti című darabjában Galló néni, ha csak egy említés erejéig visszaköszön. Hogy ez véletlen-e, kiderítjük.
A történetben Bicc, a törött bólogatós kutya, Sacc és Strucc, Krach, Petty – használt, elnyűtt, játékok sorsát követhetjük nyomon, akik egy lomtalanítás közepén próbálnak meg új otthont találni.
A színészek már az első olvasás során szerethető karaktereket villantanak fel. „Tényleg mindent átírok.”- jelzi Angéla együttműködését a csapattal. Bábosként gondolkodik, és ez megkönnyíti a közös munkát.
Sikerül-e a játékok gazdára találása? Az biztos, hogy vasárnap erre is választ kapunk.
Kép 017
A Cseppnyi Önbizalom kútja

Kovács Petra rendező nem lacafacázik. A színészekkel közösen ugyan, de határozott elképzelésekkel vág a munkába.
„A takarításnak legyen egy ritmusa, zeneisége!”- kéri.
„Az lehetne, hogy egyre több hangszer, elem szállna be a ritmusba és így erősödne?”- jön a kérdés.
„Lehetne Bodor az ércesebb, durvább, Fodor pedig a szentimentálisabb.”- egy újabb javaslat.
„Kértem kerti szerszámokat, és ha megérkeznek, elkezdjük összerakni a szereplőket.” E pár elkapott mondatfoszlány is jelzi: hamar egymásra talált a rendező és színészei.
Kép 008

You may also like...