Skip to content

Véget ért egy év

Bár eddig sem volt unalmas az élet a Napsugár Bábszínházban a 2017-es esztendő kifejezetten eseménydúsra sikerült. Az év elején megpályáztuk a Nemzetközi Bábfesztivállal a Minősített Európai Fesztivál címet, melyet nagy örömünkre ki is érdemeltünk a közel 1000 pályázó között a 30 hazai fesztivál egyikeként.

Összesen 5 új bemutatónk volt, de persze több előadásunk is műsoron maradt. Márciusban immár ötödik alkalommal rendeztük meg a Bábos Drámaíró Versenyt, ebben az évben a pécsi Bóbita Bábszínházzal karöltve.

Részt vettünk a város kiemelkedő ünnepi eseményein (március 15., augusztus 20.) és a Csabai Nyár programkínálatában is találkozhatott velünk a közönség.

Október végén, Temesváron, a Csacsifogat előadásunk különdíjat nyert a Nemzetközi báb- és gyermekszínházi napon. Ugyanezen darab 100. előadását ünnepeltük november elején!

2017-ben összesen 136 játéknapon 195 előadást tartottunk, melyeket 23962 néző látott. 11 alkalommal játszottunk Budapesten és 30 alkalommal más vidéki városokban. 1200 fővel nőtt a bérleteseink száma az előző évhez képest.

Az év végén pedig komoly elismerésben részesült társulatunk, amikor Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése odaítélte a Békéscsabai Napsugár Bábszínház társulatának a Békéscsaba Kultúrájáért Kitüntetést, melyet január 22.-én, A Magyar Kultúra Napján vehetünk majd át.

Eredményes, sikerekben, örömökben és munkában gazdag évet zártunk! Köszönjük a szülőknek, a nagyszülőknek és a pedagógusoknak, hogy figyelnek ránk és elhozzák a gyerekeket előadásainkra. Mi továbbra is azon leszünk, hogy megszolgáljuk, megháláljuk az irántunk tanúsított bizalmukat!

A Napsugár Bábszínház Társulata

 

You may also like...