Skip to content

Esti élmények, avagy a katicás bébiverkli diszkrét bája

Este van. Az Ibsen Házban ezt nem sokan veszik észre. Gőzerővel próbálnak a csapatok, és vélhetően az óraátállítás időpontjáig, hajnali kettőig (ami hajnali 3-má válik a másodperc töredéke alatt) nem hagyják abba.

A koffertigrisek a dalokat próbálják. Újra és újra. Ezek nem átiratok, nem ismert dallamok újraértelmezései, hanem önálló, vadonatúj, zenei albumra kívánkozó slágerek. Most születtek. „Csak” a verseny kedvéért. Blogírók lenyűgözve hallgatják. Mit hallgatják, fütyülik, dudorásszák. És hogy kik játsszák a Koffertigris rockerek, a Pisilő pasiló és a Búcsúnóta c. dalokat? Ritmusszekció: Rákóczi Antal, basszusgitár: Lenkefi Zoltán, gitár: Czapp Ferenc, fúvós hangszerek: Lovas Gábor.

IMG_2402

Már videón nézik vissza az előadásukat a hármas csapat tagjai. Nincs sok beszámolnivalója a tudósítónak a bábszínház próbatermében dolgozó társaságról. A szombat esti vacsorát követően a játékot elemezik Petra vezetésével. Épp annál a jelenetnél járnak, amit a kialakulásakor, felépítésekor mi is láthattunk: egy kerti padból ásó munkagépet varázsoltak. A rendező dünnyög időnként, aztán picit hangosabban mondja, mi nem tetszik neki – összességében azonban megdöbbentő látni, ahogy egy notebook elé kuporodva a kész előadás hibáit lesik. Nekik is a ma estéjük (éjszakájuk?) és a holnap délelőttjük van még a produkció tökéletesre alakítására.IMG_2403

“Nekem már teniszkönyököm lesz, annyit tekerem ezt a szart.” – fakad ki Orsi, aki tényleg a katicás bébiverkli tekerésével jön-megy, vagy teremt új szituációt. Közben Móni arra kíváncsi, hogyan merevedik a bólogatós kutya nyaka, ami így már el is vált a törzstől. Jó a hangulat a próbán, amit csak fokoz, hogy Misi (mivel az ócskaság kifejezés minden bizonnyal túl bonyolult számára, ezért nem jut eszébe,) a magyar nyelv megújítására tett bátor kísérlettel koszvadéknak aposztrofálja a repedt nyúlalakú hampelmann figurát. Persze megáll a munka, a könnyeinket törölgetjük a sokadik komikus helyzet után, ami máshol még mosolyt sem csalna az arcokra, itt és most azonban felrobbantja (bocsánat!) a röhögés gátját. Csakhogy a dalok még nem mennek, a jelenetet újra kell kezdeni, hogy gördülékenyen menjen a játék.

IMG_2410

A tegnapi nap végén feltett kérdések ma is aktuálisak: Melyik szerző darabja nyeri el a zsűri tetszését? Melyik csapat előadása kapja a legnagyobb tapsot? Az egymással játszók, a tanácstalanul toporgók, vagy a kemény kézzel irányítottak?

Ami biztos, három nagyon jó előadást láthatnak holnap délután 3 órakor az Ibsen Stúdiószínházba látogatók.

(Az esti próbalátogatásaink képi megörökítését megtalálhatók a Facebook-on, ide kattintva.) 

You may also like...