Skip to content

Bemutatjuk az V. Bábos Drámaíró Verseny zenekarát

Lenkefi Zoltán

2000-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem Látványtervező, bábtervező szakán. 2003-tól vezeti a Békéscsabai Napsugár Bábegyüttest, 2005 januárjától pedig a Békéscsabai Napsugár Bábszínházat.  Az általános iskolai zene tagozat és sok év hangszeres tanulmányai után sem felejtette el a zene szeretetét. 2014-től játszik a Napsugár zenekarában, a Rokodálban basszusgitáron, vagy amin kell.

Lovas Gábor

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán Festő szakon végzett. Képzőművész, zenész. 2004 óta kiállító alkotó. Számos csoportos kiállítás résztvevője, egyéni kiállításokkal is bemutatkozott Pécsett és Békéscsabán. 2005-2013 között a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskola művésztanára volt, 2013-tól a Békéscsabai Napsugár Bábszínház munkatársa. Ezen kívül bábszínházi előadásokban közreműködő, és Békéscsaba egyéb kulturális rendezvényein fellépő zenész.

Rákóczi Antal

A 45 éves zenész-technikus 5 éve a Napsugár Bábszínház tagja. Sok-sok évig családi kocsmájukban dolgozott, mellette rockzenekarában és más zenei projektekben dobolt, énekelt, dalszöveget írt, zenekarai lemezeit adta ki. Az újkígyósi kétgyermekes apuka jelenleg színházában a hangosítás mellett egyre többet zenél az előadásokban, kisebb szerepeket kap. A bábszínház Rokodál nevű zenekarának dobosa is egyben. A műhelymunkákban leginkább a díszletfestést kedveli.

Adorján Balázs

2015-ben került a Napsugár Bábszínházhoz. Műszaki asszisztensnek érkezett, de amint kiderült, hogy tud gitározni nem kerülhette el a zenész szerepét sem. Ezt nem bánta, hiszen 12 éves kora óta foglalkozott zenével. A Napsugár zenekarában, a Rokodálban is játszik, amikor alkalom nyílik rá.

You may also like...