Skip to content

Bemutatjuk az V. Bábos Drámaíró Verseny íróit

BERG JUDIT

Az ELTE angol-magyar szakán szerezett középiskolai tanári diplomát és drámapedagógus oklevelet. 4 gyermek édesanyja.
2005. óta foglalkozik meseírással, mesekönyvei több korosztályt is megszólítanak, a legkisebbektől a kiskamaszokig. Jelenleg 46 mesekönyve van forgalomban.
„Az egyetem utolsó évétől az angol tanítás mellett nyelvi lektorként és fordítóként működtem. Közben megszületett legnagyobb lányom, Lilla. Az első meséket neki találtam ki. Amikor újra dolgozni kezdtem, újságírónak álltam: főleg kultúrával kapcsolatos cikkeket, interjúkat, riportokat készítettem. Néhány év múlva megszületett a második baba, és rájöttem: elsősorban anyuka vagyok. Mostanra három gyönyörű kislányom és egy kisfiam van: Lilla, Bori, Dalma és Vilmos. Nekik köszönhetem, hogy ráébredtem, a meseírás a nekem való foglalkozás. Ők ihletik a meséket, néha történetet és szereplőket is rendelnek, máskor ötleteket adnak, de mindig odaadó és lelkes hallgatóságnak bizonyulnak, akár új mesét találok ki, akár századszor veszem elő a régi kedvenceket.” (http://www.bergjudit.hu/szerzo/szerzo.html)

 

SZABÓ BORBÁLA Budapesten született. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudomány szakán tanult, dramaturgiai munkák után inkább drámaíróként kezdett dolgozni.
Legismertebb darabjai a Varró Dániellel közösen írt Líra és Epika című mesejáték, a Telefondoktor című mono-bohózat, a Bánk bán „magyarról magyarra fordítása”, a Nincsenapám, seanyám című ifjúsági dráma, és a Szülői értekezlet, amelyben színészként is fellép. 2012-ben megjelent egy mesekönyve, az Átváltozott gyerekek (Pagony Kiadó), és ifjúsági regénye, a Nincsenapám, seanyám (Tilos az Á). Újságír (Éva Magazin, Nők Lapja), és kabaréjeleneteket ír a Dumaszínház, a Gólem Színház és a Rádiókabaré számára.
2000 óta házas, férje Nényei Pál író, drámaíró, tanár. Három gyerekünk van, Zoárd (15), Klára (13) és Balázs (8).
A Tóth János című sorozat írói csapatának tagja, társforgatókönyvírója Az Egynyári kaland c. ifjúsági sorozatnak.  
http://bit.ly/2tvmtNE

 

TASNÁDI-SÁHY PÉTER író, dramaturg, színházrendező, a Várad folyóirat irodalom rovatának szerkesztője. Budapesten született az Eötvös József Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász diplomát.
2009-ben tíz hónapig önkéntes angoltanárként dolgozott Új-Delhi egyik szegénynegyedében, az itt szerzett tapasztalatokról, illetve indiai utazásairól írott naplója 2010-ben jelent meg Hidd el, ez Delhi! – egy önkéntes naplója címen.
2011-2016 között, a lap megszűnéséig, az Erdélyi Riport szerkesztő-riportere. Tényfeltáró riportjaiért, publicisztikai munkásságáért 2015-ben Spectator-díjjal jutalmazták.
2012-ben elnyerte az Élet és Irodalom tárcanovella pályázatának fődíját. A békaember legendája című novelláskötete 2014-ben jelent meg.
2012 óta dolgozik dramaturgként, közben drámákat is ír: Alice (2013, zenés ifjúsági dráma Lewis Carroll regénye alapján), Kistotál (2013), Kettősünnep (2014), F.E. -Vallomások (2014), Aranyóra (2016).
2017-ben végzett színházrendezőként a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen Bocsárdi László osztályában, ugyanebben az évben nyerte el Körmöczi-Kriván Péter Kapufa és Öngól című, Drámázat Debüt-díjas alkotásának rendezési jogát a nagyváradi Szigligeti Színház pályázatán. Jelenleg Nagyváradon él.

You may also like...