Skip to content

Virágeső

Szombaton délután, ragyogó napsütésben tartottuk Hétszínvirág című új előadásunk bemutatóját.

A gyermeki képzelet számára nincs lehetetlen. Egy sálból tündérhercegnőnek való csodaszép báli ruhát lehet készíteni és pusztán a kívánság erejénél fogva meg lehet gyógyítani egy sánta kisfiú lábát. Valentyin Katajev klasszikus meséjében Annuska a csodatevő Hétszínvirág segítségével varázsol, lép át egyik világból a másikba, ahogy azt a gyerekek elképzelik.

Katajev több mint fél évszázada megírt kis meséje azért varázsolja el újra és újra mind a felnőtt, mind a gyermek olvasókat, mert ismeri a titkot: a gyermeki képzelet keretein belül mesél. Nem egy felnőtt képzeli vissza magát ismét a gyermekkorába és kíván perecet, játékot, kalandot, hanem egy valódi, öt év körüli kislány álmodja meg a saját kívánságait a saját világának határain belül. Ám ez a világ nagyon nagy! Sőt, felnőtt szemmel nézve szinte határtalan. Hiszen az eltévedt kislány hipp-hopp hazaér, az Északi-sark csak egy lélegzetvételnyi távolságra van és a világ összes játéka is elfér Annuska udvarán. Mert a gyermeki képzelet így álmodta meg, mert az öt éves kislány világának ez a fantasztikuma, mert a hétköznapokat így lehet öt évesen átkölteni.

A mese azt tanítja, hogy minden kézzel fogható, tapintható vagy átélhető dolognál, kalandnál fontosabb, hogy legyen kivel játszani, legyen barátunk.

Ezúttal sem maradtak el a virágok és premierajándékok, hiszen egy sikeres közös munka gyümölcsét arattuk le, – ahogy ezt a szép számú hálás közönség is bizonyította. Igazgató úr ezúttal is köszönetét fejezte ki az alkotóknak, és bábszínházunk lelkes látogatóinak. A darabot Kovács Petra rendezte, Wunder Judit tervezte, zenéjét pedig Gulyás Levente komponálta. Előadták: Balázs Csongor, Czumbil Örs, Soós Emőke és Szőts Orsi.

_MG_2292

_MG_2293

_MG_2294

_MG_2295

_MG_2297

_MG_2298

You may also like...