Skip to content

Süss fel nap, fényes nap!

„Süss fel nap, fényes nap!”
– a fesztivál terének megnyitója –

Nem indult zökkenőmentesen, vagy inkább nem úsztuk meg szárazon a XVI. Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztivál első, gyermekeknek szóló programját. A terv szerint június 19-én délután háromkor indult volna az óriásbábos felvonulás, az időjárás viszont közbeszólt. Nem szegte kedvét a bábosoknak, inkább megpróbáltak a vízen járni, dalra fakadtak és dalra fakasztottak kicsiket, nagyokat. Sikerrel.

https://www.youtube.com/watch?v=DdwoHYIhwlM&feature=youtu.be

 

A nem éppen kegyes időjárás ellenére szépszámú gyereksereg gyűlt össze, hogy a Korzó térről egészen a Jókai Színház előtti térig elkísérje a Langaléta Garabonciásokat. A négytagú négyméteres, gólyalábas banda – a felnőttek szomorúságára – a 18 kilogrammnál könnyebb porontyokat halált megvető bátorsággal lóbálták a magasba, pörgették, forgatták, mígnem elkezdődött a fesztivál.

https://www.youtube.com/watch?v=osP5z486-5E

 

Csortán Erzsébet, rendező, a Napsugár Bábszínház művészeti vezetője nyitotta meg ünnepélyesen a fesztiválteret. Ismertette a programot, melyből a népes kis nézősereg megtudhatta, hogy a fesztivál három napja alatt 27 társulat 27 produkcióval mutatkozik be. Öt fellépő külföldről, Hollandiából, Szicíliából, Csehországból, Oroszországból és Indonéziából. Hazánkból pedig Kaposvár, Göd, Debrecen, Biatorbágy, Eger, Budapest, Tiszaalpár és Kecskemét kisebb-nagyobb bábtársulatai vagy egyéni előadói képviseltetik magukat.
Majd Zsóka bemutatta a gyerekzsűrit a közönségnek.

https://www.youtube.com/watch?v=BtkrpwTnlAY

 

You may also like...