Skip to content

Nyugodtan akarok üvölteni – 1-es atka

_MG_1646A Kolozsi Angéla által irányított csapat egyelőre összeolvassa a szöveget. No, azért itt se egy száraz, unalmas értelmezést képzeljen el a Kedves Olvasó. Éppen Czumbil Emőke és Bonczidai Dezső évődő párosa próbálja egymás szavába vágva közölni a diagnózist a Ferivel (Presits Tamás) és Mártival (Halmágyi Éva).
„Dezső, neked melyik a szerelmes nézésed?” – kérdi Emőke hangosan nevetve. Balázs Csongor lecsap a jelentre: „Szerintem azt kellene csinálnotok, amit most!”
A rendező először előjátsza, amit látni szeretne, majd hozzáteszi: „Tudod, az a tegezlek, de közben a hivatalos titulusod használom. Hú, de utálom.”
A szerző, Markó Róbert itt is aktív részese, alakítója a formálódó előadásnak.
„Neked melyik tetszik jobban?” – kérdi tőle Angéla.
„Az Ejnye, ejnye István helyett lehet kolléga vagy Doktor Úr.” – válaszolja együttműködően. Majd segítően hozzáteszi: „Lehet, hogy egy replikával megoldjátok.”
A színészek a veszekedő házaspár dialógusához ugranak a jelenetben.
– „Nem mondod, Feri, nem mondod?”
– „De, Mártikám, mondom.”
– „Mondod?”
– „Igen, mondom.”
_MG_1618Presits Tamás elemében van: „K.va Domestos!”, ”Nyugodtan akarok üvölteni.”, „Kulmináljunk! Jó drága? Kulmináljunk!”A társaság dől a nevetéstől, Zsófi (Spergel Anna) pedig tüsszent. A szerepe diktálja, de Blogíró nem tudja eldönteni, hogy csak játssza, vagy tényleg allergiás.
A vitába Balázs Csongor, azaz Platon Kuzmics Acari (azért ehhez a névhez fel kell nőni) lép közbe, aki atkatáskájával kioktatja a társaságot.
Angéla erős alapokról szeretné indítani a játékot: „Tudom, hogy haladni kellene, de menjünk végig ezen még egyszer.”

Talán a kezdeti frissesség, talán Angéla személyiségének varázsa, de szinte örömmel kezd el Márti és Feri újra vitatkozni. Blogíró és a teremben lévők pedig jól mulatnak ezen.

You may also like...