Skip to content

Nem csak bábszínház

A repülő kastély című Kormos István mesét a Napsugár Bábszínház 2012-ben már bemutatta, azonban 2017-ben Rumi László felújította, újra rendezte az előadást. A rendező Az égig érő fa című Kormos kötetet forgatva döntötte el, hogy a benne rejlő összes mesét megrendezi. Ebből kilencet már színre vitt, ezek között van a Napsugár előadása is, melyekhez a bábokat és a kulisszát Sebestyén János tervezte.

2017. szeptember 27. és október 4. között a díszletek és a bábok a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában kerülnek kiállításra, a Népmese napjához kapcsolódó programok keretében.

Kormos István 1923. október 28-án született Kops István néven és 1977. október 6–án hunyt el.  Saját bevallása szerint 20 évesen kezdett el verseket írni. Első kötete Az égig érő fa (1946) verses meséket tartalmazott. Első verseskönyve a Dülöngélünk (1947) volt. Mindenki számára ismert könyvei a Vackor történetek, a Két bors ökröcske vagy a Pincérfrakk utcai cicák.

Kormos István halálának 40. évfordulója alkalmából rendez eseményt a Petőfi Irodalmi Múzeum Országos Színházi Múzeum és Intézetben 2017. október 7-8 között, melyen a Napsugár Bábszínház A repülő kastély című előadásának anyaga is kiállításra kerül.

You may also like...