Skip to content

Hír-lapjárás

A dobok felperegnek, a ledfénnyel világított füstfelhőből kibontakozik egy kifeszített napilap sziluettje, amely próbál kiszabadulni szoros béklyóiból. A hirtelen feltámadó szél megrázza a az íját megfeszítő Fortuna istennő ruhájának zabolátlan fodrait. Taft-hajlakkal rögzített, gondosan ondolált hajzuhataga egy tagként mozdul két centimétert, de a frizura tartja formáját. Az eleresztett húr pengése, a villámként kicsapódó nyíl éles, süvöltő hangja egyet jelent.
A jelentésben pedig az áll: Tarján Tamás kihúzta a Békés Megyei Hírlap egyik cikkét, amellyel kezdetét vette a II. Bábos Drámaíró Verseny.
Azok a kedves olvasók, akik nem követték nyomon a korábbi versengések menetét: 3 író egy témára egy éjszaka alatt ír meg 3 színdarabot. Megiszik közben 2 liter kávét, elszív két doboz cigit, lezuhanyoz hatszor és kihord lábon egy infarktust. Így képzeli ezt el legalábbis jelen sorok írója.
A téma pedig a hasábok és kolumnák közt hever. Latolgassunk hát, melyik cím, sztori lehet a befutó, és esetleg mi sülhet ki belőle?

Bizonyítási kísérlet miatt ma útlezárás
Az úgy volt, hogy a patakhoz járó, sőt ott életvitelszerűen lakó hódok legpimaszabbikát, Edgárt éppen hazafelé igyekezve leütötte a begőzölt mezei nyúl. Utólag persze váltig állította, hogy megzavarta a fostos bugybóka látványa, és egyszerűen nekiszaladt a hódnak, aki ráadásul nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A látvány ijesztőbb volt: hiányzott az egyik metszőfoga. A szél vidáman járt át az így keletkezett lyukon, enyhe süvítő hangot adva.

Dühöngött a mentőben – rongált, ütött és karmolt a beteg
Szomorú, bár hálás téma. Nem gyerekeknek ajánlanám az ebből születő darabot.

Szolidaritás lila színben
Milka-Cow--25254

A reklámok miatt kigúnyolt Milka-teheneket megsajnálva a viharsarki tehéncsorda szellemi vezére Ri Ska ellop egy szállítmány Pelikán tintát. Társaival meghempergőznek a patáikkal széttört üvegekből kifolyt tintában, majd barnás – világos – foltokban lila tintás valójukban hirdetik, együtt éreznek kihasznált fajtársaikkal: Marcus-szal, Ralph-fal, Didier-vel. Magukban persze kissé irigylik azok világhírnevét.

Veszélyesek lehetnek a mosószerkapszulák?
A sötét mosókonyha zord világában a gőgös öblítők, durva tisztítószappanok, mantrázó mosódiók, na meg a tekintélyt parancsoló korú Hajdú Energomat uralják a rendet. Majd jönnek a vidám, de összetett lelkű, ám mindenre megoldást találó mosószerkapszulák. Felmerül a kérdés: veszélyesek lehetnek a mosószerkapszulák?

836086_2_hajdu-energomat

Lovas és Farkas ezüstérmes
Állatolimpia, 2020. Győzött a furfanfgos teknős.

Vad túzokcsapatok tagjai a keltetett, előnevelt madarak – meggyűrűzik őket
Pedig de szépen indult. Thyrannosaurus Rex, kihalófélben lévő madár, esetleg egy egzotikus emlős? Mit rejtenek a tojások, amelyek akkorák, mint egy kézilabda és a mogyorós pellék féltett kincsei. A mesterséges keltetést követően, és most nem túlzok- döbbenet lett úrrá az álomszuszék rágcsálócsapaton. Hat túzok magából kikelve kifogásolta repülni nem tudó, ráadásul szőrös szüleik tehetetlenségét kielégítetlen aerodinamikai tudásuk miatt. A kétségbe esett pellék nyállal összeragasztott fűszálakból gyűrűket készítettek

Nos, remélem nem tántorítottam el a következő 3 nap lehetséges nézőit ijesztő vízióimmal, sőt. A merészséget, hogy tippelgessek, a tavalyi év tapasztalatai adták. A művészi kreativitás olyan meghökkentő alkotásokat eredményezett, ami a blogírót is felbátorította. (Bár ne tette volna… )Ráadásul idén kettő is lesz belőle. Tudják, mint a Muppet-show balkonon ülő két öregura…

stat-and-wald

You may also like...