Skip to content

Gyuszika már készülődik

Készül az új babaszínházi előadás a Napsugárban. A Gyuszi bemutatója március 11-én lesz, de a próbák már zajlanak.

Juhász Anikó koreográfus, rendező a szereplők személyiségéből indult ki, mikor megálmodta a Gyuszi című babaelőadást. Nem titok, az előadás címe a főszereplőt, Biró Gyulát takarja. Az előadásban fontos szerepet kap a zene is, melyet Lovas Gábor szolgáltat majd, ismét több hangszert is megszólaltatva.

Juhász Anikó elárulta, hogy amikor decemberben elkezdtek beszélgetni Gyuszival a darabról, egészen máshogy képzelte el a színészt, mint mikor az első januári próba alkalmával személyesen is találkoztak. Mivel az előadás sok eleme improvizációs alapokból indul ki, az alapkoncepciót helyenként megváltoztatta a főszereplő és a zenész személyisége, egy-egy felvetésre adott reakciója. Az elmúlt napokban végül kialakult az előadás váza, így Gyuszi álma lassan megelevenedik.

Gyuszi kalandja az álmok varázslatos világában játszódik, ahol nem mindig tudjuk, hol kezdődik az álom és hol ér véget a valóság. Képzeletbeli barátok, soha nem látott új vidékek, érdekes felfedezni valók között utazhatunk majd.

You may also like...