Skip to content

Divatos drámaírás  

Winter is coming, mi? Kellett itt ijesztgetnie Havas Jon-nak a Trónok harcában. Kösssz!

A téli tavaszban a havas faágakon kincstári optimizmussal próbálják előcsalogatni az énekes madarak a tavaszt. A Szent István téri megaiglu titokzatosan várja, hogy szombaton megmutathassa magát a nagyvilágnak. Fázós emberek rohanva intézik ügyeiket, ahelyett, hogy a padokon élveznék a napsugár erejét. Na utóbbira van egy alternatív tippem.

Közben a bábszínházban botrány! A teremőrök kivezetik a rendezvényt megnyitó polgármestert, vegzálják a műsorvezetőt, és nem mellesleg, zseniálisan lényegülnek át  Fejenaggyá, a helyi kováccsá, szemérmetes Erzsókká , vagy éppen  vitéz Csepü Palkóvá, aki „a tiszteletes két pej csikajának jókedvű abrakolója”.

Tessenek megnyugodni, ez csupán a Bábos Drámaíró Verseny nyitánya, sorban az ötödiké.

Sorolás, izgalom, és egyedi, utánozhatatlan hangulat. A Napsugár ereje.

A téma a kalapban, aztán az írók arcán – reakció formájában. Divat Sári tanácsadója, 1958-ból. Berg Judit első mondata: Szeretek szoknyát hordani, Szabó Bori: nagyon rejtélyes cím. Tasnádi-Sáhy Péter az email-címre kíváncsi, ahova küldeni kell. Vizsgatétel húzásakor jutott eszembe többször Szabó Borbála mondata: „Ilyenkor az összes többi cím jobbnak tűnik, mint amit kaptunk.”

Továbbra sem kell izgulni a kedves olvasónak, az első ijedtség után 2 óra 32 perckor, 5 óra 49 perckor és 7 óra 47 perckor landolnak az éj leple során született bábos drámák Lenkefi Zoltán postafiókjában.

És mostanra már a rendezők is megtudták, melyik drámát kikkel fogja színre vinni az elkövetkező 48 órában. Lázár Helga Berg Judit drámáját, Somogyi Tamás Szabó Borbála egyfelvonásosát, Rumi László pedig Tasnádi-Sáhy Péter darabját viszi majd színre.

Kövessenek bennünket, jöjjenek el, legyenek vendégeink a Napsugár Bábszínházba! A csoda elkezdődött.

A Blogíró

You may also like...