Skip to content

Délelőtti helyzetkép

Alakulunk. Hoffer Károly csapata aprólékos, részletes gondossággal megy végig egy jeleneten. Ki csókolta meg Hópihét? A tettes nincs meg. A malacok kapkodják a fejüket, és bőszen tagadnak. Aztán Hópihe vad aerobicba kezd. Le-föl, le-föl. Golyóék alig győzik követni.

A rendező az együttgondolkodásra épít, vevő a színészek ötleteire. A tegnap összegyűrt újságok mára bájos, karakteres figurákká alakulnak. Kis visszatekintés, honnan is indultak: http://napsugarbab.hu/napilapbol-sertest-hizlalni-malacunk-van-sikban

Veres Andrásék csapatától a következőkkel búcsúztam tegnap: A Föld átfúrása megjelenítésénél megakad.  Hogy miként oldja meg ezt, mennyire lesz kellemetlen és zsúfolt a pokol, remélhetőleg a következő látogatásnál kiderül.

Amikor belépek, láss csodát, éppen átfúrják a Földet. A fúrás után 3 ördögfióka kiforrott párbeszéde következik. Persze, azért tompítsuk a jelzőt a verseny tempójának viszonylatában! Közben megérkezik a darab szerzője, Orbán János Dénes. Láthatóan elnyeri tetszését a látvány.

 

babos pr 5

A Fúrásvájásmarkolás Kft. igazgatója és a többiek éppen kávészünetet tartanak. Szőts Orsi kávéfőzőt szerel. Ez úgy néz ki, hogy simogatja, becézgeti a szeszélyes gépet. És láss csodát, lassan, de biztosan csordogálni kezd az illatos fekete.

Ugyanez a bravúr – a tegnap 8 napon belül gyógyuló sérülést szerzett – Terjék Attilának nem sikerül. Ő az erő dominanciájában hisz, és az csak ront a helyzeten, hogy megpróbálok segíteni. De nem ő lenne ORDONÁNC GYÖRGY, a legfőbb miniszter, ha nem sikerülne. Jutalma egy csésze kávé.

Közben megérkezik Fekete Péter igazgató, kezében 3 ipari elemlámpával, töltővel. Ilyenre gondoltatok?- a mosolygós arcok önmagukért beszélnek. Sikerült felülmúlni a várakozásukat.

A tetőteraszon napfényben sütkérező színészek, rendezők, írók élvezik a friss levegőt, egymás társaságát. Valaki szöveget tanul guggolva, akad, aki kavicsleltárt tart, vagy éppen sodor egy cigarettát. A zsebkendőnyi területen akkora a népsűrűség, hogy felmerül a kérdés: Ki maradt az Ibsen Házban? A következő bejegyzésben erre is fény derül.

Lovas Gábor mind a három produkció zenei hátterét biztosítja. Az egyik pillanatban még Elvis Presley-től gitározza a Love me tendert, a következőben, egy másik csapatnak szintetizátoron játssza a Tavaszi szél dalt.

Fantasztikus a segítői gárda. Eddig nem született olyan kérés, amelyet ne tudtak volna teljesíteni.

/Varga Tamás blogja/

You may also like...