Skip to content

Mit gondolnak a rendezők?

Farkas Wellmann Éva beszélgetett a rendezőkkel:

Szenteczki Zita

Miközben először olvastam a darabot, az volt az érzésem, hogy nagyon sodor a történet, de egyúttal rendkívül gyorsan összeállt, hogy milyen tárgyi világot szeretnék használni, meg milyen díszletet. Pozsgai Zsolt megírta a szereposztást, és azzal szerencsére én is tudtam azonosulni. Most rendelkezünk, már nincsen sok oldal hátra, így ezt ma, pénteken mindenképp befejezzük. Utána következik a csiszolás. Most még nagyon kezdetleges állapotában van a darab, de megnyugtató, hogy a főbb irányvonalakat mindannyian látjuk. A történet szép, van egy világos, érthető alapszituáció, és az emberben végig ott a drukk, hogy vajon mi lesz a vége.

 

Szilágyi Bálint

Nehéz volt elindulni, mert a szöveg kimondottan kihívást jelent: non-lineáris, nem igazán történetmesélő, vagy inkább furcsa történetet mesél. Én sem vagyok ehhez a típusú szöveghez szokva, de talán a közönség sem. Egyébként pedig jó, sőt úgy gondolom, hogy pontosan erre való egy ilyen fesztivál: kipróbálni valamit, ami a komfortzónánkon kívül esik. Összegereblyéztünk már mindenféle bábokat, tárgyakat, jelmezeket is szereztünk. Így megvan már a kép kerete, tulajdonképpen csak a részleteket kell kidolgozni. Érdekes, hogy épp a formától indult el a dolog. Jó hangulatú a próbafolyamat, a csapat nagyon kreatív: mindenki muzikális, kollegiális, nyitott.

 

Varsányi Péter

Kezdetben volt bennem egy kis feszültség, mert azt a várakozást éreztem minden sornál, hogy rögtön megihlessen, hogy valamilyen gondolat eszembe jusson róla. Ezt nem a szöveg váltotta ki belőlem, hanem én kezdtem el eleve így olvasni. Viszont az első soroknál meg is nyugodtam, mert azt éreztem, hogy van humora, izgalmasak a karakterek, és valamit már látni kezdtem. Talán ez a legfontosabb számomra, hogy legyen egy kezdő vízió, még ha homályos is. A csapat fantasztikus, és ezt nem diplomatikusságból mondom, hanem mert azt látom, hogy első pillanattól rendkívül kreatívak, energikusak, türelmesek. Szereztünk jelmezeket, bábokat, és a díszlet is már majdnem elkészült. Körülbelül eddig másfél jelenetet rendelkeztünk le, így ma még hosszú munka áll előttünk.

 

You may also like...