Skip to content

Öt bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

    Békéscsaba, 2017. augusztus 28., hétfő (MTI) – Öt bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a teátrum emellett megszervezi az V. Bábos Drámaíró Versenyt és a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált is.

Varga Anna, a bábszínház művészeti menedzsere hétfőn az MTI-nek elmondta, az első premier október 7-én lesz, Czipot Gábor Titokzatos jóbarát című meséjét viszik színre.
Novemberben két bérletes bemutatóra is készülnek. A DirAct Arttal közösen dolgozzák fel Fekete Ádámnak a gyerekek beilleszkedési zavaraival, a gyásszal és a felelősség kérdésével foglalkozó Kamrapocok című meséjét, amelyet a nagyobb gyerekeknek szánnak. Négyéves kortól ajánlják a Napkeletre nézzetek! című betlehemes játékot, amelyet november 27-én mutatnak be.
Február végén Béres László rendezi Petőfi Sándor A helység kalapácsa című műve alapján készült eposzparódiát. “Az embernagyságú bábokkal tervezett zenés előadás a vásári komédiák hangulatát idézi majd” – mondta Varga Anna.
Áprilisban a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal közösen mutatják be a Lenka és Palkó című, a barátságról és az elfogadásról szóló mesedarabot.
A Pöttöm Színház részeként kifejezetten bölcsődés, kis- és középső csoportos gyerekeknek szánják a Gyuszi, az Afrika és a Csíkos Csoda című meséket. Az előadások sajátossága, hogy mindössze 25 percesek, szöveg nélküli zenés játékra, mondókákra, ritmusjátékokra épülnek, amelyeket 25 perc játék követ a bábokkal, kellékekkel és hangszerekkel – közölte a művészeti menedzser.
Kiemelt feladat lesz az V. Bábos Drámaíró Verseny megszervezése március 22. és 25. között, amikor három író egyetlen éjszaka alatt ír három egyfelvonásos bábdrámát, amelyet aztán három rendező három csoporttal három nap alatt visz színre.
Június 21. és 24. között a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált rendezik meg, amelyre Magyarország és a külföldi országok  “legjobb előadásait hozzák el, megmutatva a bábjátszás sokszínűségét” – mondta Varga Anna.

MTI 2017. augusztus 28.

You may also like...