Skip to content

Világszép Nádszálkisasszony

2021. június 12-én, 16:00 órától Benedek Elek csodás meséjével várunk mindenkit!

„Esztendőre esztendő száll,
Átok alatt három nádszál,
Súlya alatt hajlik-törik,
Sóhajukat vízbe ölik.”Volt egyszer egy király. Annak volt két fia. Az idősebb megnősült, a kicsi még nem. Az apja biztatja, hogy menjen, keressen magához való feleséget, de ő a világ legszebb lányát szeretné párjául. Kiderül, hogy a világ legszebb lánya az ő bátyja feleségének a húga, és „el vagyon az rejtve egy nádszálban”.
Hősünk elindul megkeresni, végigjárja a népmese törvényszerűen „előírt” állomásait, hogy aztán lélekben megtisztulva, elnyerje a világ legszebb lányát.
Vándorlásában hű társa a táltos paripa, aki sárkánytejet szopott és égő parazsat evett. Bejárják a kerek erdőt, a rengeteget, a nagy hegyet, a Föld kapuját, a Nap pitvarát, a fekete lyukat– ahonnan sem eget, sem földet nem lehet látni. Furulyaszóval legyőzi a sárkányt, aztán Hajnal segítségével eljut ismét a Naphoz, ahol megkapja azt a fénysugarat a hajába, ami ahhoz kell, hogy a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetén uralkodó sötétben megtalálja azt a három nádszálat, ami közül az egyik az ő Világszép Nádszálkisasszonyát rejti.


Ajánlott 4 éves kortól!


Előzetes jegyfoglalás szükséges!
66/333-261; 20/293-562
Jegyár: 1.000,-/fő


Az előadás nagykorúak számára védettségi igazolvánnyal látogatható! Kiskorúak kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett vehetnek részt a programon!

Világszép Nádszálkisasszony
Benedek Elek csodás meséje, a Világszép Nádszálkisasszony.

You may also like...