Skip to content

Őrangyalok, békák, szerecsenkirályok

Berg Judit 1 órát aludt. Értetlenkedésünkre, hogy miért nem pihent többet, mosolyogva válaszol: nem akar kimaradni. A színen közben 1 béka, majd 2 béka. Szaporodnak. Soós Emőke tesz róla, hogy a két-éltű szórakoztassa a publikumot. A többiek dőlnek a nevetéstől.

„Atyaisten!” – foglalja össze a látottakat Lázár Helga. Az őrangyalok című mesejáték szereplői – kerülve a spoilerezést – őrangyaltanoncok, tanáruk, Sári néni, Lara, a boszorkány, a Vándor, Bori és Peti, az elkószált gyerekek és egy bagoly.

Béka sehol a listán, de szerecsenkirályokat sem találni, mégis ők veszik át a komédiát. A régi vásári előadások hangulatát idézi a két figura játéka.

„Lehet az, hogy a seprűjét végignyalja?” – szól a kérdés Szucher Ágihoz, pontosabban Lara boszorkányhoz.

Hát elsőre végignyalja. A megjelenítést a rendező válasza alapján a kedves olvasó képzeletére bízom: „Azért ez gyerekelőadás!”

Természetesen a hangulat szinten tartásához kiváló jelenet, de érthető a cenzúra: „Majd holnap kirendezzük.”

„Lehet, hogy ne bábozzak, hanem seprű legyek? Tudok unterman lenni.” – próbálkozik Emőke.

Czumbil Örs stabil jegesmedve. Bábja cammogása furcsa hullámzó mozgással párosul. A csapat erre is vevő. Ha blogíró strigulázná a nevetések, röhögések, kacagások számát, hamar betelne az oldal.

Később a szerecsenek humpa-dumpa hanghatása is a lomtárban landol. Többek közt ezen illékony momentumok miatt is érdemes a próbákat meglesni. És hogy miért hangzik el Lázár Helga talányosan ijesztő mondata: „Van olyan rész, ahol neked inzultálni kell Gabót?”, annak még utánajárunk. Jelen sorok írása közben zenei aláfestésként képzeljék el lakodalmas szaxofonon a Star Wars nyitányát. Pont.

A Blogíró

You may also like...