Skip to content

Normatív jelentés

A Fiume előtt kibe botlik az ember a reggeli napsütésben? Tóth Réka és Sebők Bori kialvatlansága húzós éjszakáról tanúskodik. Réka Oázis című darabjában megjelenik Por Macska, aki elhagyta otthonát, Béka Király, akit csak a víz hangja nyugtat meg és Szolgák, akik rossz hangutánzók.

Sebők Bori: Csatornajárás című darabja mese vízzel és Pürével, a Jeges tenger érintésével és pontosan hat buborékkal. A szereposztásban elsőre Buborék Bencén és Csatorna Csengén, a két csatornakoboldon akad meg blogíró szeme.

Pozsgai Zsolt A víz elrablása, avagy Lina és a nagyhatalmú karbantartó esete címmel dolgozta fel a kisorsolt témát. Szereplői: Lina, anya, Janka néni, a nagyhatalmú karbantartó, apa, hajóskapitány és a költő, a szöveg ismerete nélkül tág teret ad a képzeletnek.

Tóth Réka művét Varsányi Péter rendezi Szőts Orsi, Biró Gyula, Veselényi Orsolya, Fekete Dávid és Papp Melinda színészekkel. Szilágyi Bálint Sebők Bori drámáját viszi színre Csortán Zsóka, Balázs Csongor, Magi Krisztina, Sallai Zsóka és Kalocsányi Gábor csapatával, Pozsgai Zsolt darabját Szenteczki Zita rendezi. Színészei: Czumbil Örs, Baditz Dávid, Fekete Gréta, Vadon Judit és Barkó Réka.

 

Gondolom a fentiekből kiderült a kedves olvasó számára: a darabok elkészültek! Az írók, rendezők benyomásairól a későbbiekben olvashatnak.

Jelzem harmonikán a Monti csárdás dallamára blogot írni kifejezetten üdítő feladat.

You may also like...