Skip to content

Elbűvölő bemutató

Gyönyörű őszi szombat délután – remek alkalom, hogy csinosan felöltözve megannyi apró gyerek (és kevésbé apró) szüleivel bábszínházba érkezzen. A jegypénztárnál előkerültek a gyűjtő albumok, újabb matricákat ragasztottunk, bizonyítván, hogy jó itt lenni, és így a szórakozás mellett társulati tagnak is lehet lenni.

Nézőterünk gyorsan megtelt, mindenki izgatottan várta a sokak által olvasott mesét! A színes látvány, a kitűnő blues-zene, a fordulatos történet – mind-mind remek hangulatot teremtettek a színpadon és nézőtéren egyaránt. Mindenkit elvarázsolt évadunk első előadásának egérkisasszonya és többi szereplője, bizonyította ezt az a lelkes tapsvihar, mellyel a közönség jutalmazta a darabot. Szólt a taps nemcsak a színészeknek (Balázs Csongor, Csortán Zsóka, Czumbil Emőke, Czumbil Örs és Szőts Orsi), de a zeneszerző Pribojszki Mátyásnak, a látványért és szép bábokért Grosschmid Eriknek, az előadás rendezőjének: Czipott Gábornak. Igazgatónk, Lenkefi Zoltán régi szokásunkhoz híven egy-egy szál virággal szólította színpadra e szép összművészeti alkotás minden egyes résztvevőjét, hogy méltó elismerésben részesüljenek ők is, hiszen a fent említett művészek mellett kivitelezőként ott volt a bábszínház egész társulata.

És a meglepetések nem értek véget – a kijáratnál minden nézőnk egy-egy mézeskalácsot vihetett magával, egy varázs-kalácsot, melyet a bábműhelyben szorgos kezek készítettek, díszítettek, csomagoltak nagy-nagy szeretettel!

Az elvarázsolt egérkisasszony című mese eme feldolgozása egy színesen klasszikus bábszínházi élményt jelenthet minden nézőnknek kortól függetlenül, ezért mindenkinek jó szívvel ajánljuk!

You may also like...