Skip to content

Bábszínházi Világtalálkozó a 10. Színházi Olimpián

A 10. Színházi Olimpia eseményein szerte Magyarországon a világ színházi életének meghatározó alkotói és előadásaik láthatóak. A programsorozat ideje alatt több fesztivál is megrendezésre kerül, köztük a Bábművészeti Világtalálkozó húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig. A Dél keleti régióban három bábszínház összefogásával valósulnak meg az események!

A bábszínházi programsorozat keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával, egységes művészeti koncepció mentén valósítja meg eseménysorozatát, melyhez a Karakulit Fesztivál (Pécs) is kapcsolódik.

A Dél-alföldi régióban a következő három bábszínház együttműködésével születnek meg a programok: Békéscsabai Napsugár Bábszínház, kecskeméti Ciróka Bábszínház (https://www.ciroka.hu/), szegedi Kövér Béla Bábszínház (https://www.szegedibabszinhaz.hu/).

Figurák Háza program

Yael Rasooly: Paper Cut című produkciója (Izrael)

április 13. 18:00 Ciróka Bábszínház

április 14. 19:00 Kövér Béla Bábszínház

április 15. 18:00 Békéscsabai Napsugár Bábszínház

Határtalanul magyar program

Écsi Gyöngyi: Szőlőszem Kálmán (Románia)

május 13. 10:00 Békéscsabai Napsugár Bábszínház

május 13. 17:00 Kövér Béla Bábszínház

május 14. 11:00 Ciróka Bábszínház

Szevasztok, Pajtikák! program

Szabadtéri láncfesztivál három hétvégén át a három bábszínházban:

május 26-29.

június 3-4.

június 23-25.

A bemutatni kívánt produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek. 

A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A bábművészet oldaláról a fejlődés, a találkozás, a kapcsolatépítés és természetesen a tudásátadás a cél, míg a nagyközönségnek a műfaj sokszínűségét, a minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategóriát kívánja bemutatni.

A Bábművészeti Világtalálkozó számokban:

9 workshop – 3 kiállítás – 6 alkotói projekt – 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli báb- és utcaszínház – 332 előadás – 73.650 néző

A 10. Színházi Olimpia főszervezője: a Színházi Olimpia Nonprofit Kft.

A magyarországi Színházi Olimpia Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.

https://szinhaz.org/

https://www.facebook.com/theatreolympics2023

https://www.facebook.com/karakulitfestival/?locale=hu_HU

You may also like...