Skip to content

Ásító inas – ébredő firkák

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014-ben a világhírű festőművész, Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulójára kiemelt eseményként tekint, ezért a Munkácsy-év méltó és színvonalas megszervezése érdekében a városi kulturális intézményekkel együttműködve állította össze programsorozatát.
A szervezők reménye szerint az ünnepi események erősítették az imázst: Békéscsaba Munkácsy városa!

A rendezvény-sorozat utolsó stációja a Firkamese, játék M.M. képeiből című bábelőadás, avagy játék fénnyel-árnnyal-ecsettel.

Ahogy közeledik a bemutató, úgy válik egyre teljesebbé legújabb előadásunk próbafolyamata. Az év záró epizódját Bartal Kiss Rita rendezi bábszínházi élménnyé – fogyatkozni nem látszó energiákkal és ötletekkel. A próbateremből kiszűrődő cimbalomhangok újabb bábszínházi ínyencség születését sejtetik.

A Firkamese című előadás új színfoltnak ígérkezik bábszínházunk eddigi palettáján, hiszen Munkácsy Mihály festészete most egészen új megközelítésben kerül színpadra, – a Munkácsy-év és koronázatlan festőfejedelmünk méltó megkoronázásaként.

A békéscsabai kötődésű festőművész munkásságát ezúttal egyszerre humoros és lírai hangvétellel közelíti meg ez a sajátos hangulatú zenés darab. A zenét Bakos Árpád komponálta, aki Munkácsy korához és e festői színvilághoz egyaránt kiválóan illeszkedő hangszerelésben teremtett atmoszférát.

A tervező Horváth Mária pedig a Munkácsy életmű teljességét összefoglaló színvilág eredeti „ízeivel” ajándékozza meg az előadást látogató gyermekeket.

A bemutató december 13-án lesz 16.00 órától az Ibsen Stúdiószínházban, ahova szeretettel várunk mindenkit!

IMG_1541

IMG_1546

 

You may also like...