Skip to content

Ami fénylik

Az első nap, ahogy az már lenni szokott, éjszakába nyúlt. Mégis, reggel 9-kor mindenki a fedélzeten. A változás látványos:IMG_1655
„Angéla tegnap lerendelkezett. Ma reggel végigmennek elölről.” – súgja Nagy Ildi, Kolozsi Angéla rendező asszisztense. Nagyjából érti a Blogíró, mi is a lerendelkezés, de utánajár: a rendező elhelyezi a szereplőket a színpad terében, tisztázza, hogy melyik szer eplő mikor, hol mit csinál.
A mozgások finomítása, a „matek” zajlik éppen. Majd a következő kép már egy szinte kész jelenet. Balázs Csongi kalimbán megszólaltatott zenei aláfestésére mozognak a színészek. Egy hang – egy mozdulat. Óramű pontossággal. Mikor gyakorolták be ezt, mikor volt erre is idő? Érthetetlen.
„Két hibát rejtettem el az alakításomban. Na, mik voltak ezek? Mint a Kisfüles magazinban.” Presits Tamás önkritikája osztatlan sikert arat. Nevet Markó Róbert író is, aki közben megérkezik a próbaterembe.
IMG_1663Csongi monológot mond. Fejből. Megjegyezte. Mikor volt erre ideje? Hagyján, de az Arthropoda Arachnida Acari nevét oly könnyedséggel fűzi mondatai közé, mint Blogíró “neveanyjaneveszületésihelye” kérdésre adott válaszát.
Spergel Anna, a kis Zsófika mindeközben “ritmusilag” rakja össze tüsszentését. Blogíró pedig bevesz egy Zirtec tablettát allergia ellen.

You may also like...