Skip to content

Számvetés

Közeledik az év vége, a diákok téli szünetre mennek, s velük a Napsugár társulata is. Hamarosan karácsony, a meghitt pillanatok és a pihenés ideje, majd szilveszter és újév. Szokás szerint átgondoljuk az eltelt esztendőt, s fogadalmakat teszünk, mit csinálunk másképpen, esetleg jobban jövőre. Mi is számot vetettünk a 2016-os évvel.

A Napsugár társulata ebben az esztendőben 132 előadásán több mint 21 ezer nézőnek nyújtott színházi élményt. Ebből 97-szer Békéscsabán, míg 35 alkalommal a megyeszékhelyen kívül szerepeltünk.

Pegazus Interaktív Kiállító terünkben bábos kiállításunkkal vártunk és várunk mindenkit, aki kedvet érez kipróbálni a bábszínházat.

A 2016-ban létrehozott három új darabból egy felnőtt előadás volt, a Mary és a tenger, mely különös látványvilágával és hangulatával az underground világába kalauzolta a nézőket. A felnőttek mellett az egészen piciknek is újdonsággal szolgáltunk, hiszen útjára indult babaszínházi bérletsorozatunk, a Pöttöm bérlet, melynek keretében megyeszerte jártunk óvodákban.

Az új előadások mellett két korábbi darabot is felújítottunk (A Világszép Nádszálkisasszony, Szent Miklós legendája). Mindkettőt nagy sikerrel játszottuk most is, nem csak itthon. Több alkalommal jártunk Budapesten, 4 előadásunkat láthatták külföldön, részt vettünk több fesztiválon is. Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak Találkozóján jártunk, ahol a Napsugár három programmal is szerepelt: Berzsián és Dideki, Rongy Elek, a példakép és a Rokodál zenekar koncertje. A Rongy Elek, a példakép három határon túli fesztiválon is sikerrel szerepelt (Szent György Napok – Sepsiszentgyörgy; Kézműves Emberek Sokadalma – Székelyudvarhely; Magyar Napok – Temesvár).

De nem csak mi utaztunk, fogadtunk is előadásokat. Így járt nálunk a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a Ciróka Bábszínház és a Mikropódium is.

És 2016-ban is volt Bábos Drámaíró Verseny, ahol az atkák körül forgolódtunk négy napon át.

Mindehhez felhasználtunk több vég textilt, több m3 fát, sok liter festéket, próbáltunk megközelítőleg 120 napot, közel 1000 órát, megtettünk több 1000 kilométert, ……

Számot vetettünk hát mi is, és megfogadjuk, jövőre is a gyerekekért, a gyerekeknek dolgozunk majd, legjobb tudásunk szerint. Igyekszünk gyereknek, őszintének, és egyedinek lenni!

You may also like...