Skip to content

Santana a babám

Varsányi Péterék dalokat tanulnak. Meggyűlik a bajuk az Orkánok hátán, orkánok vállán kezdetűvel. Tóni nyomja, a dob, gitár, basszus tolja, a színészek viszont nem bírják. Szokatlan diszharmónia uralkodik a próbateremben.

Papp Melinda kéri a Kodály-módszer előtérbe helyezését. „Rögzítsük a hangokat, a dallamot, aztán jöhet a dob.” – kéri esdeklően.

„Annyira jók vagytok, hogy nem tudjuk, kivel tartsunk.” – teszi hozzá a zenészek megnyugtatására. Szőts Orsi torokból nyomja, Fekete Dávid a harmadik szólamot keresi. Rákóczi Tóni türelmetlen, szeretné meghallgatni a korábban rögzített dalt, ellenőrizve a dallam pontosságot. „Hívjátok Patkás Janit! Hol van Jani?” Jani jön, Tóni megnyugszik. A rendező kimegy egy pillanatra, majd amikor visszajön, elégedetten konstatálja: ez nagyon jó. A dal összeállt.

Ez az a csapat, amelyben a vízvezeték szerelők, Por Macska, a Béka Király, a szolgák, akik rossz hangutánzók, megpróbálnak a homokviharral megküzdve vizet csikarni a csatornarendszerből.

Szantnerné Julika ekkor egy hírt olvas be: Alkoholos üvegeket találtak a sivatagban. Na ne. Az odáig rendben van, hogy a csapat kreatív és mindenre képes, de azért mindennek van határa.

A csapatok dolgoznak, gyűrik, formálják a darabokat.

Szenteczki Zita Pozsgai-darabja is formálódik. Blogíró 24 órával a bemutató előtt laikus egyszerűséggel a következőt állapítja meg: szép előadás lesz. A zenekar felől slágerparádé hallik. Hol egy LGT vagy Cseh Tamás, hol egy Michael Jackson dal szólal meg. Melyik darabhoz készül ez a válogatás? – morfondírozik blogíró. A válasz meglepő – Pozsgai Zsoltéhoz. Ahhoz, amelynél korábban csak zajokra jött megrendelés.

Breaking news! Lovas Gabi hozza a hírt: „Most éppen a Hogy ha nékem sok pénzem lesz-nél tartunk.”

Julika végképp összezavar: „A tetőn a Maris, jó nekem a sz_r is kezdetű nótát éneklik.” Tessen megnyugodni kedves olvasó: nyilván lazítanak. Ki kell engedni néha a gőzt, még ha ez egy ilyen érdekes dalban is ölt testet.

„Szívatnak anyám, stop!” – Lenkefi Zoltán is kissé feldúlt. Nála ez egy erős szint.

Na, kérem, felkavarodott a látszólag álló víz ­– ha már a víz körül forog a téma.

Szilágyi Bálint csapatánál éppen két fél literes pet palack évődése bontakozik ki. Karakteres két palack, meg kell hagyni. Ők Csatorna Csenge és Buborék Bence, alias Csortán Zsóka és Kalocsányi Gábor. Sallai Zsóka és Magi Krisztina anya-lánya jelenete, amelybe Balázs Csongor lép be, már-már kész van. Véli ezt az egyszeri néző, nem gondolva bele a hátralévő 1 nap által nyújtott lehetőségekbe.

A rózsaszín szigonnyal hadonászva játszó halász és a csatorna – budi – kefe prózából építkező dal széles mosolyt csal blogíró arcára, majd kifordulva a próbaterem ajtaján végiggondolja az eddig látottakat, és örömmel állapítja meg: jó dolog ennyi tehetséges ember közt tölteni az időt.   Na jó, mielőtt könnyek közt mondana köszönetet szüleinek, családjának, azért eszébe jut a Santana gitárszólóra Szántana a babám asszociáció. Találják ki, ki követte el.

You may also like...