Skip to content

Pán Péter – bemutató

Az idei évad első bemutatója egy igazán izgalmas, a Napsugár életében újszerű vállalkozás. Lázár Helga rendező, tervező jelenleg Stutgartban él, ahol 2015 óta tanul és alkot tervezőként, rendezőként, előadóként. Színházi munkáit erős vizualitás jellemzi, színpadi koncepciói képzőművészeti koncepcióként is értelmezhetőek. A németországi bábos szcénában a felnőtteknek szóló bábszínház egy elterjedt és közkedvelt forma, amelyben az alkotók az előadások dramaturgiáját a báb képzőművészeti tulajdonságaiból kiindulva alakítják ki. Ezt a műfajt képviselve és ezen gondolkodásmód mentén kísérletezi ki saját alkotói eszköztárát, ugyanakkor olyan klasszikus, de keveset használt bábszínházi formákból kiindulva, mint például a marionett és az árnyszínház. Mindezek mellett erősen foglalkoztatják a bábszínház határterületei, más színházi műfajokkal lehetséges vegyítési módjai. Aki eljön a bemutatóra, semmiképpen ne a Walt Disney féle Pán Péterre számítson tehát, hanem egy sokkal izgalmasabb, vizualitásban gazdag, a mozgásra nagyban építő előadásra. 
Az előadásban olyan alkotótársai vannak, akikkel nem először dolgozik már együtt, így jól értik egymást. Ebbe a csapatba kapcsolódott be a Napsugár társulatának tagjain kívül két egyetemi hallgató, akik gyakorlatukat töltik Békéscsabán. Bánky Sára bábszínész, míg Kenéz Ágoston színész szakot végez a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Ágoston egyébiránt nem olyan régen vette át a Friss Hús fesztiválon a legjobb magyar színésznek járó díjat az Agapé c. filmben nyújtott alakításáért. 
Az előadás további érdekessége, hogy a színpadot azok a plüss figurák népesítik be, melyeket felhívására a megye minden tájáról kapott a Napsugár Bábszínház, sokszor zsákszámra. De a megye határain túlra is eljutott a hír, így a szegedi Kövér Béla Bábszínház is felajánlotta elfekvő plüsskészletét. 
Október 17-én tehát bemutató! 
 
 
Minden gyerek felnő egyszer, kivéve egyet. Ő Pán Péter, aki hétnapos korában kirepült az ablakon át, és megszökött az emberi létből, hogy soha ne kelljen felnőnie. Péter, a szökése óta Sohaország szigetén él, ahol minden nap lélegzetelállító kalandokban van része. Egy valami viszont borzasztóan hiányzik neki: az anyukája. De ezt persze soha nem árulná el senkinek.
Viszont így eshetett, hogy esténként a nyitott ablakon keresztül hallgatta, ahogy Darling mama mesél a gyerekeinek. És így ismerkedik meg Wendy-vel és Michaellel, akiket aztán magával visz Sohaországba, ahol a gyerekeknek minden bátorságukra szükségük lesz, hogy szembe nézzenek az életveszélyes izgalmakkal.
 
író: Sényi Fanni
koreográfus: Kovács Domokos
szcenikus: L. Deák Réka, Lenkefi Zoltán
zeneszerző: David Schuckart, Tiszai Péter
tervező, rendező: Lázár Helga
játsszák: Balázs Csongor, Bánky Sára e.h., Biró Gyula, Csortán Erzsébet, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Kenéz Ágoston e.h., Lovas Gábor, Rákóczi Antal, Soós Emőke
 
Előzetes jegyfoglalás szükséges!
Jegyár: 1.000,- / fő
20/293-5626; 66/333-261

You may also like...