Skip to content

Nyáron is bábszínház

A Napsugár Bábszínház nyáron is várja a Békéscsabán élőket, az idelátogatókat. A Csabai Nyár programjai között öt kedd estén, a Színház előtti téren, elsősorban vendégelőadásokkal készülünk. Mind kihagyhatatlan!
Persze mi is utazunk majd, akár Gyulán vagy Pécsen is találkozhatunk!

 

2017. június 20., kedd

A Jókai Színház előtt

17:00 Fekete Dávid: Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök

vásári bábjáték

Esőhelyszín: Ibsen Ház

„Réges régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival.

Tréfás történet, melyben minden és mindenki a helyére kerül, no meg kiderül, hogy mióta tud a magyar nyugodtan aludni…” Az előadás 2013-ban elnyerte az év legjobb utcaszínházi előadásának járó „Pierrot” díjat a Nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

Ajánlott 3 éves kortól.

 

 

2017. június 27., kedd

A Jókai Színház előtt

17:00 A Rokodál Zenekar koncertje

Esőhelyszín: Ibsen Ház

A Rokodál 2013-ban alakult, mint a Békéscsabai Napsugár Bábszínház zenekara.

Az öttagú formáció népdalokat, gyerekdalokat, verseket ad elő, félig autentikus, félig mai hangszerelésben. A népdalok néha reggae, funky és más stílusokban szólalnak meg… Rendszeres fellépői a Bábszínház programjainak, de önálló zenekarként is működnek, több fesztiválon, gyermekrendezvényen is bemutatkoztak már.

Lenkefi Zoltán – basszusgitár
Lovas Gábor – koboz, fúvósok, pengetősök
Soós Emőke – ének
Balázs Csongor – gitár, ének
Rákóczi Antal – dob, ének

 

 

2017. július 4., kedd

A Jókai Színház előtt

17:00 Pályi János: Vitéz László és az elátkozott malom – a BábSzínTér előadása

vásári bábjáték

Esőhelyszín: Ibsen Ház

Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van, s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!

A hagyományos vásári bábjátékban a piros sapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.

Ajánlott 3 éves kortól.

 

 

2017. július 11., kedd

A Jókai Színház előtt

17:00 Aracs Eszter: Guruló Cirkusz – a Mikropódium előadása

vásári bábjáték

Esőhelyszín: Ibsen Ház

A Guruló cirkusz című előadás egy bárhol játszható vásári bábjáték. Az előadásban a keleti hagyományos kesztyűs bábjáték mutatta játékforma látható. A szinte szöveg nélküli bábjátékot egy modern bohócjáték vezeti be és kíséri végig. A vicces színészi játék nevetteti a gyerekeket, míg a triciklire épített guruló bábszínházban bábfigurák különleges trükkjei láthatóak. A bábcirkuszi játékot Pepe, a bohóc és Dodó, a medve irányítja, megjelenik a kínai tányérpörgető, a tűzokádó spanyol vagy éppen a mexikói késdobáló. A Mikropódium előadásai különlegesek és egyediek. Világszám!

Ajánlott 3 éves kortól.

 

2017. július 18., kedd

A Jókai Színház előtt

17:00 Fabók Mancsi: A székely menyecske meg az ördög
népmese bábokkal

Esőhelyszín: Ibsen Ház

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

Játékunkat, negyven percben, szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

You may also like...