Skip to content

Minősített fesztivál besorolás a XVII. Nemzetközi Bábfesztiválnak

Bábszínházunk 2018 tavaszán megpályázta a Magyar Fesztiválszövetség által kiadható Minősített fesztivál besorolást az idén 50 éve útjára indult Nemzetközi Bábfesztivállal.

A Magyar Fesztivál Szövetség eljárásrendjének megfelelően, a június végi programon részt vett a Fesztivál Szövetség bírálója. Ennek eredményeként, a Fesztiválszövetség szeptemberi ülésén tárgyalta a kérelmünket.
Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottság elbírálása alapján, a XVII. Nemzetközi Bábfesztivál megkapta a Minősített fesztivál besorolást. 
A bírálat során többek között vizsgálták a fesztivál látogatottságát, a program összetételét, azt, hogy milyen széles réteget szólítanak meg a programok, a technikai kiszolgálás színvonalát, a fellépők és a közönség tájékoztatásának minőségét, a reklámeszközök használatát, a városi programokba illeszkedést, a szakmaiságot, a környezettudatosságot, hogy mennyire illeszkedik a megvalósítás a célkitűzésekhez, hogy a meghirdetett programok valósultak-e meg, a fesztivál hangulatát.
Nagy öröm Társulatunk számára, hogy az indulásának 50. jubileumát ünneplő Nemzetközi Bábfesztivál elnyerte a hazai és a nemzetközi fesztivál minősítést is!

 

You may also like...