Skip to content

Kultúrpiknik

Ezúttal a Pegazus Interaktív Kiállítótér kapta a megtisztelő feladatot, hogy helyet adjon az idei közművelődési évadnyitónak. A találkozón városunk fő kulturális intézményeinek képviselői jelentek meg, s ismertették terveiket a kezdődő évadra vonatkozólag.

Mindenekelőtt igazgatónk Lenkefi Zoltán mutatta be bábszínházunk újdonsült helyiségét, és annak rendeltetését. Mint azt már a városban sokan tudják – itt lehetősége nyílik a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt arra, hogy bekukkantson a bábszínház színfalai mögé, és ismereteket, élményeket gyűjtsön a színpadi műfajok világáról.

A találkozón elhangzott a Békéscsabai Napsugár Bábszínház országos elismertsége, e fiatal teátrum eredményessége, dinamikus fejlődése. Említésre méltóak a társulat összművészeti törekvései; ahogy a Bábos Drámaíró versenyeken is szép példáját láthattuk a műfajok találkozásának.

De Békéscsaba többi intézménye – a Munkácsy Mihály Múzeum, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Meseház – is a műfaji sokszínűséggel igyekszik a fiatal korosztály életében folyamatosan jelen lenni. Színház, képzőművészet, régészet, irodalom, zene és gasztronómia gazdagítja városunk életét egész tanévben az óvodások, iskolások és minden csabai örömére!

You may also like...