Kultúrpiknik

Ezúttal a Pegazus Interaktív Kiállítótér kapta a megtisztelő feladatot, hogy helyet adjon az idei közművelődési évadnyitónak. A találkozón városunk fő kulturális intézményeinek képviselői jelentek meg, s ismertették terveiket a kezdődő évadra vonatkozólag.

Mindenekelőtt igazgatónk Lenkefi Zoltán mutatta be bábszínházunk újdonsült helyiségét, és annak rendeltetését. Mint azt már a városban sokan tudják – itt lehetősége nyílik a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt arra, hogy bekukkantson a bábszínház színfalai mögé, és ismereteket, élményeket gyűjtsön a színpadi műfajok világáról.

A találkozón elhangzott a Békéscsabai Napsugár Bábszínház országos elismertsége, e fiatal teátrum eredményessége, dinamikus fejlődése. Említésre méltóak a társulat összművészeti törekvései; ahogy a Bábos Drámaíró versenyeken is szép példáját láthattuk a műfajok találkozásának.

De Békéscsaba többi intézménye – a Munkácsy Mihály Múzeum, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Meseház – is a műfaji sokszínűséggel igyekszik a fiatal korosztály életében folyamatosan jelen lenni. Színház, képzőművészet, régészet, irodalom, zene és gasztronómia gazdagítja városunk életét egész tanévben az óvodások, iskolások és minden csabai örömére!

You may also like...

Akadálymentes verzió