Skip to content

Ármányos puncspancs – bemutatóra készülünk

2019. április 27-én, 16:00 órától az évad utolsó bemutatója!

Michael Ende itthon talán legismertebb műve A végtelen történet. A misztikus, kissé groteszk ám annál varázslatosabb látványvilág a műből készült filmen is megjelenik. 

Az Ármányos puncspancs (eredeti cím: A sátánármányos parázsvarázs-pokolikőr-puncspan-cslódítóbódítóka) szintén ezt a kissé groteszk, ám lenyűgöző világot idézi meg a néző számára.

Szilveszter éjszakáján rettenetes dolog készül. Lidérczy, a varázsló laboratóriumában rotyog, fortyog, bugyborékol, bűzölög és gőzölög a világ gonosz varázslatainak leggonoszabbika, a legszörnyűbb bájital, a legborzasztóbb kotyvalék: a sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka!

Ha az álnok varázsló terve sikerül, a bájital hatására az újévi jókívánságok rosszra fordulnak, a folyók kiszáradnak, a hegyek szétporladnak, az erdők leégnek, a városok romba dőlnek, és az utolsó szilveszteri harangütésre menthetetlenül elpusztul az állatok és emberek otthona, a Föld. Rotyog, fortyog a kotyvalék, ketyeg az óra, ám egy lustácska, naiv kandúr és egy zsörtölődő holló az utolsó pillanatban elindul, hogy megmentse a világot. Vajon sikerülhet-e nekik? Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka. De azért lehetséges.

Írta: Gimesi Dóra
Zeneszerző: Kiss Dávid
Tervező: Grosschmid Erik (Blattner-díjas)
Rendező: Kovács Géza (Blattner- díjas)
Játsszák: Csortán Zsóka, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czipott Gábor, Czumbil Örs

7 éves kortól ajánlott!

Előzetes jegyfoglalás szükséges!
66/333-261; 20/293-5626
Jegyár: 1.000,- / fő

You may also like...